Friptura de vita cu sos, la cuptor, fara sare

Ingrediente:

carne de vita slaba,
pasta de tomate Olympia 28%
foi de dafin,
o ceapa,
cimbru,
piper

Mod de preparare:

Carnea se portioneaza dupa preferinta, se spala, se pune la fiert si se lasa sa fiarba 2-3 minute, dupa care se arunca apa .
Se pune din nou la fiert cu apa cat sa o acopere (de preferat in oala sub presiune, pentru ca fierbe mai repede 15-20 de minute) , se adauga amestec de legume uscate si o ceapa taiata pe jumatate.
Dupa ce s-a fiert, se rastoarna carnea impreuna cu zeama intr-o tava si se lasa sa fiarba la cuptor pana ce carnea este patrunsa bine. Daca lichidul scade se va mai completa cu apa.
Din cand in cand se va mai intoarce carnea.
Intr-un bol se pun 2-3 linguri de pasta de tomate, se dilueaza cu putina apa, se pune piper, cimbru, o foaie de dafin si se rastoarna in tava.
Se mai lasa 10 minute si se stinge focul.
Se serveste calda impreuna cu mamaliguta.

Pofta buna !

2 comentarii:

Jurnal de dieta spunea...

Pastele de tomate din comert au sare din cate stiu. Olimpia nu are?

Costin spunea...

Unele sortimente (din cele cu 28%) nu au.
Mi-au confirmat si de la fabrica.