4 legaturi ceapa verde, 4-5 catei de usturoi,
2 legaturi patrunjel, 4 oua, un pachet de soia cubulete, piper, cimbru, ulei, faina.
Mod de preparare:
Compozitie:
Ceapa se taie cubulete mai mici si se caleste in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat si a inceput sa fiarba se pune si usturoiul tocat marunt si se scade bine.
Se pune peste ceapa mararul si patrunjelul tocat.
Se da in fiert un minut, doua si apoi se stinge focul. Soia se fierbe in apa fierbine 15-20 minute. Se scurge de apa si se amesteca cu verdeata , piperul, cimbrul si 2 oua crude.
Blatul:
Dintr-un ou si faina se face un aluat ca de taitei de casa si se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, lasand marginile mai mari pentru a acoperi drobul. In tava se pune jumatate de compozitie si se pune peste doua oua fierte si taiate jumatati sau sferturi. Se aseaza si restul de compozitie. Coca ramasa pe tava se pune deasupra drobului astfel incat sa inchida pachetul.
Drobul il puteti unge pe deasupra cu un albus de ou pentru a fi mai rumen si a avea o culoare mai frumoasa.
Se pune in cuptorul incins cam 30 de minute.
Se scoate si se lasa la racit.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu