Placinte cu ceapa verde si marar

Ingrediente:
Aluat
500 gr faina alba 000
300 ml apa calduta
1 pachet drojdie proaspata de 25 gr (sau un plic drojdie uscata)
1 lingurita zahar
Umplutura
2 legaturi ceapa verde
1 legatura marar
3 linguri ulei
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Facem maia din drojdie, putina apa calduta si zahar. Framantam aluatul din toate ingredientele pana e elastic si se desface de pe maini, apoi il lasam la crescut cel putin 1 ora. 
In acest timp preparam umplutura: tocam ceapa si mararul si apoi uleiul si amestecam bine. Pe masa de lucru data cu faina impartim aluatul in doua, apoi fiecare bucata iar in doua, si apoi fiecare din cele 4 bucati iar in doua, obtinem astfel 8 bile de aluat aproximativ egale.
Intindeti fiecare bucata de aluat cat de subtire puteti. Pe jumatate din el asezati 2 linguri umplutura. Aduceti cealalta jumatate de aluat peste cea cu umplutura si apasati cu degetele la capat sa sigilati umplutura. Mai intindeti putin cu sucitorul placinta obtinuta, aveti insa grija sa nu iasa umplutura afara!
Intr-o tigaie antiaderenta puneti ulei de un deget la incins. Cand e fierbinte prajiti placintele pe ambele parti pana se rumenesc. Daca in timpul coacerii au tendinta sa se umfle intepati-le cu furculita in cateva locuri.
P.S.
Mai puteti pune in umplutura si branza dulce. Eu am facut si cu cartofi fierti si putin piper, iar langa un mujdei de usturoi.
Se poate pune si geam, dulceata sau orice alta combinatie va place.
Eu o sa incerc data viitoare cu carne, dar la cuptor. 
Pofta buna!


Niciun comentariu: