Gogosari in otet, fara sare

Ingrediente:
10kg gogosari
2L otet (9 grade)
4L apa
6 linguri zahar
5-6 bucati de hrean
foi de dafin
piper boabe
frunze de telina
boabe de mustar

Mod de preparare:
Se spala gogosarii,  se taie in bucati potrivite si se curata de seminte.
Se amesteca otetul cu apa, zaharul, piperul si foile de dafin.Se pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, se introduc bucatile de gogosari in oala si se lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 1- 2), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pierdut din culoare.
Se aseaza apoi bucatile de gogosari in borcane, se adauga hreanul, boabele de mustar si, la final, se toana lichidul in care s-au oparit. Este foarte important sa turnati lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului.
Lasati borcanele in cuptor pana a doa zi.
Inainte de a-i consuma pot fi pusi in apa rece pentru a atenua taria otetului (optional).

Chiar daca sunt fara sare gogosarii vor tine toata iarna foarte bine.

Niciun comentariu: