Ingrediente:
un caras potrivit,
1 ardei usturat ,
1 lamaie
1 rosie,
patrunjel,
ulei
Mod de preparare:
Pestele se eviscereaza, se spala si cu o ora inainte de a se pune pe gratar se stoarce o lamaie si se unge interiorul pestelui. Se lasa la frigider sa se intareasca, o ora.
Inainte de a se pune pe gratar se unge cu ulei.
Eu am folosit un gratar rotund pentru aragaz.
Pentru "saramura" se va toca putin patrunjel , ardei usturat, cateva felii de rosii, apa si zeama de lamaie.
Patrunjelul si ardeiul tocat se vor pune intr-un bol si se vor presa putin cu pisalogul pentru a avea un gust mai intens.
Se pune apa, zeama de lamie, feliile de rosie, peste ardei si se va lasa 10-20 de minute pentru a se omogenia aromele.
Eventual puteti presara si putin inlocuitor de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu