Shaorma, fara sare

Dintre toate retetele fara sare aceasta este preferata mea :)

Ingrediente:
carne de porc slaba
(sau piept de pui),
ceapa, varza, cartofi ,
castraveti acri,
gogosari acri,
maioneza, smantana,
usturoi

Mod de preparare:
Pentru blat se prepara un aluat din faina, o lingura de ulei, un ou si putina apa (ca o coca de taitei).
Se intinde pe masa cat mai subtire, se taie rotund (va puteti ajuta de un castron), si se pune intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin ulei (ca la clatite).
Pentru maioneza folositi un ou crud si unul fiert, putina zeama de lamaie, smantana si usturoiul pisat cat mai bine.
Se frige carnea si se prajesc cartofii , sa fie cat mai crocanti.
Se taie carnea, gogosarii, castravetii, ceapa si varza cat mai fin.
Pe un blat se pune cate putin din fiecare ingredient, adaugati maioneza si daca va place si ketchup fara sare si rulati-l ca pe o clatita.
Incalziti shaorma fara sare in cuptorul incins, sau la microunde 3min/800W.

Pofta buna!

Niciun comentariu: