Paella cu pui, fara sare

Ingrediente:

- 5oo gr carne de pui,
- 250 gr orez,
- 300 gr de fasole verde lata si boabe de fasole mari,
- 2 rosii rase,
- 1 l apa (sau supa de pui),
- 50 ml ulei,
- condimente : piper, sofran (sau colorant alimentar), praf de foi de dafin (optional)

Mod de preparare:
Carnea de pui se rumeneste in uleiul incins. Cand s-a rumenit putin carnea, se adauga fasolea si se lasa sa se caleasca vreo 5 minute.
Se adauga apa (sau supa) si condimentele, iar cand s-au fiert cam de trei sferturi legumele, se adauga orezul in ploaie, incercand sa fie cat mai uniform. Se lasa la fiert potrivit exact 18 minute, timp in care nu se amesteca (altfel orezul se lipeste).
Daca nu aveti asa hal de tigaie o puteti face intr-o cratita sau altceva mai lat si o puteti pune la cuptor.
Paella este gata cand dispare toata apa, orezul este sec si boabele nu se "leaga" intre ele. Dupa ce se opreste focul, se lasa sa se "odihneasca" 10 minute.
Reteta culeasa de aici

Pofta buna!

Niciun comentariu: