Ciorba de vita, fara sare

Ingrediente:

500g carne de vita,
1 ceapa,
1 morcov
1 cartof,
1 telina (radacina),
2 ardei grasi,
orez, ulei,
5-6 rosii cherry sau 2-3 normale,
bors proaspat,
amestec de legume uscate,
verdeata

Mod de preparare:

Carnea de vita ,taiata bucatele potrivite, se spala bine, se pune la fiert cam 2-3 minute , se scoate carnea si apa se arunca..
Se spala carnea si se pune la fiert cu 2-3 litri de apa in care se pune o ceapa marisoara, cartoful, morcovul telina si ardeii grasi, toate tocate si se fierb, de preferat in oala sub presiune cam 30 de minute, dupa care se dau de pe foc si se pun in oala normala. Se pune din nou la fiert si se mai lasa 15-20 de minute sa fiarba.
Adaugi rosiile tocate, un pic de orez, se acreste cu 1 litru de bors proaspat, o lingura de legume uscate si cand toate s-au fiert se pune verdeata (leusteanul sau frunze de telina, dupa preferinte).
Pentru o textura si un gust mai placut puteti bate un ou  in care adaugati o lingura de apa si se toarna in ciorba, intr-un fir foarte subtire. Aceasta operatiune trebuie facuta cand ciorba inca fierbe si inainte de a adauga verdeata.
Se serveste calda.

Pofta buna!

Niciun comentariu: