Sarmale de post, fara sare

"Retete fara sare"  a intrat in post, deci lasam animalul sa traiasca... momentan :)

Ingrediente:

1 kg varza ,
1 ceasca de orez
1 morcov,
1 ceapa,
piper, cimbru,
bors, ulei
marar, pasta de rosii (bulion)

Mod de preparare:

Se taie cotorul de la varza , punem borsul la foc , cand fierbe se pune varza intreaga si se scot foi , se oparesc un pic si se scurg. Mijlocul verzei neoparit se scoate din bors ,se lasa la racit si se toaca marunt.
Pentru compozitie sarmale, fara sare:
Se pune intr-un vas ulei, se caleste o ceapa, apoi se pune un morcov potrivit care a fost dat prin razatoarea mica. Dupa ce s-a calit si morcovul se adauga ceasca de orez spalat si se caleste si el un pic si apoi se adauga o ceasca de apa.
Se adauga cimbru, piper. Cand apa a scazut se adauga o lingura de bulion (sau pasta).
Se ia de pe foc si se pregatesc sarmalele.
Intr-un vas se aseaza varza tocata , pe fundul vasului, se pun sarmalele si deasupra se pune restul de varza tocata.
Se toaca o legatura de marar si se pune peste varza. Se mai adauga o lingura de pasta si se pune 1/2 L bors (dupa gust) si se completeaza cu apa , pana se acopera varza.
Se pune foaie de dain ,optional.
Se fierbe in jur de o ora.


Pofta buna!

2 comentarii:

Pici spunea...

Da e foarte buna reteta am incercat si eu, se poate incerca cu curaj.

Asterix spunea...

Ma bucur ca ti-a placut.
Daca vrei o reteta anume poate te pot ajuta.