Paste cu cartofi si sos de marar, fara sare

Ingrediente:

500g paste de orice forma,
1kg cartofi,
200g smantana, marar,
piper negru, o lingura de faina,
30g unt sau margarina Rama,
usturoi dupa gust (cam 4 catei)

Mod de preparare:
Se fierb pastele, se scurg. Separat se fierb cartofii curatati de coaja si taiati cubulete.
Se prepara sosul: intr-o cratita se pune untul, mararul tocat marunt si usturoiul tocat, se innabusa 3 minute, apoi se pune smantana in care s-a pus faina, sa nu faca cocoloase, si putina apa.
Se lasa la fiert 10 minute. Intr-un vas mai mare se amesteca cartofii cu pastele scuturand vasul. Nu se amesteca sa nu se sfarame. Se servesc cu sos si putin piper deasupra.
Daca aveti voie si va impacati cu gustul puteti presara si putina sare fara sodiu.


Pofta buna!

P.S.  reteta luata de pe gustos.ro

3 comentarii:

Costin spunea...

Wellcome :)

Unknown spunea...

pastele nu au in compozitie sare?

Costin spunea...

Nu au sare in compozitie, lucru valabil pentru toate rețetele de pe acest blog.