Muraturi de vara, fara sare

Ingrediente:

morvov,
gogonele,
castraveti,
1/2 leg. marar ,
apa 5/6, otet 1/6,
telina (frunze si radacina),
condimente:
muraturi taranesti de vara (Fuchs),
piper





Mod de preparare:

Gogonelele se inteapa cu o scobitoare, castravetii si morcovii se vor tatia pe jumatate, radacina de telina se taie felii.
Puneti-le intr-un brocan mai maricut, sa fie cat mai asortate.
Daca doriti puteti pune si unu, doi ardei capia.
Oricum legumele trebuie sa fie acestea dar numarul lor depinde de preferintele dumneavoastra.
Deasupra lor, in borcan, puneti legatura de marar si frunzele de telina , cu tot cu tulpina.
Intr-un vas se pune la fiert cinci parti de apa si o parte de otet, o lingura de condimente si putin piper.
Dupa ce a dat in clocot se pune, in borcan, peste muraturi.
Inchideti borcanul cu un capac si puneti-l pe balcon sau intr-un loc unde sa aiba multa caldura.
Dupa 3-4 zile muraturile vor fi gata si se pot manca.
Sunt delicioase!




Pofta buna!

2 comentarii:

Vero spunea...

Cat tip pot fi pastrate muraturile? Trebuie mancate imediat sau se pot pastra mai multa vreme? Multumesc

Costin spunea...

Muraturile tin luni de zile. Doar ca dupa vre-o 3 luni se vor oteta mai mult.