Ardei capia in otet, fara sare

Ingrediente pt. un borcan de 4 kg:

2 kg ardei capia,
o telina cu frunze,
morcov,
100 ml ulei
1/4 otet,
3/4 apa,
piper,
1 lg. zahar,
3 foi de dafin,
boabe de mustar,
frunze visin (optional)

Mod de preparare:

Se fierbe otetul (o cana de cca. 200ml) cu apa ( 3 cani de 200ml), uleiul si lingura de zahar si se oparesc ardeii.
Se scot si se aseaza in borcan. Se combina cu telina si morcovul (taiate in bucati mai mari).
Peste ardei se adauga  boabele de piper, cele de mustar ( in jur de 10 boabe), foile de dafin, iar deasupra se pun frunze de telina sau o ramurica de visin.
Otetul fierbinte se toarna in borcan, peste ardei si se pune capacul. Deoarece otetul a fost turnat fierbinte , ardeii se pot consuma dupa o saptamana.
Aceaste muraturi se vor pastra si pana la primavara, daca sunt tinute pe balcon, sau undeva la rece, fara a-si pierde din proprietati, chiar daca nu au sare.
Sunt foarte gustosi , dulce acrisori si se servesc alaturi de o friptura sau o portie de cartofi prajiti.

Pofta buna!

Niciun comentariu: