Pagini

Castraveti in otet, fara sare

Ingrediente:

2 kg. castraveti,
2 morcovi taiati rondele,
1 ceapa taiata solzisori,
0.5L otet,
1L apa,
piper boabe,
foaie de dafin, unsturoi,
5 lingurite de zahar (sau 2 linguri miere)
boabe de strugure verde, necopt (optional)

Mod de preparare:

Castravetii se oparesc in apa simpla timp de maxim un minut. Se scot si se aseaja in borcane.
Deasupra lor se pune morcov, ceapa, un catel de usturoi, 5-6 boabe de piper, 4-5 boabe de strugure (optional) si o foaie de dafin.
Otetul se fierbe cu apa, zaharul (sau 2 linguri de miere) , o foaie de dafin si 5-6 boabe de piper. Dupa ce da in clocot se stinge focul si se pune in borcane, peste castraveti.
Se pune capacul dupa care se acopera cu o patura pana a doua zi.

Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Au iesit foarte buni!Multumesc pentru retetă! Gabriela

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere. Incerci si gogosarii? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare daca adaug mierea fara fierbere, se strica toata treaba? Mersi!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc, din suflet, pentru retetele fara sare. Sunt o mare consumatoare a muraturilor, dar din pacate, nu pot consuma sare. Foarte interesant websit-ul dvs.

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna seara ,tin si peste iarna acesti castraveti murati ,fara sare?Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa cate zile pot fi consumati?

    RăspundețiȘtergere