Ingrediente:
2 kg. castraveti,
2 morcovi taiati rondele,
1 ceapa taiata solzisori,
0.5L otet,
1L apa,
piper boabe,
foaie de dafin, unsturoi,
5 lingurite de zahar (sau 2 linguri miere)
boabe de strugure verde, necopt (optional)
Mod de preparare:
Castravetii se oparesc in apa simpla timp de maxim un minut. Se scot si se aseaja in borcane.
Deasupra lor se pune morcov, ceapa, un catel de usturoi, 5-6 boabe de piper, 4-5 boabe de strugure (optional) si o foaie de dafin.
Otetul se fierbe cu apa, zaharul (sau 2 linguri de miere) , o foaie de dafin si 5-6 boabe de piper. Dupa ce da in clocot se stinge focul si se pune in borcane, peste castraveti.
Se pune capacul dupa care se acopera cu o patura pana a doua zi.
Pofta buna!
Au iesit foarte buni!Multumesc pentru retetă! Gabriela
RăspundețiȘtergereCu placere. Incerci si gogosarii? :)
RăspundețiȘtergereOare daca adaug mierea fara fierbere, se strica toata treaba? Mersi!
RăspundețiȘtergereVa multumesc, din suflet, pentru retetele fara sare. Sunt o mare consumatoare a muraturilor, dar din pacate, nu pot consuma sare. Foarte interesant websit-ul dvs.
RăspundețiȘtergereBuna seara ,tin si peste iarna acesti castraveti murati ,fara sare?Multumesc mult!
RăspundețiȘtergereDupa cate zile pot fi consumati?
RăspundețiȘtergere