Supa crema de legume, fara sare

Aceasta supa este foarte hranitoare si excelenta pentru sezonul rece.

 Ingrediente pentru 10 portii:

4 cartofi,
3 morcovi,
2 radacini patrunjel,
2 ardei grasi verzi,
1 leg. patrunjel, piper,
4 L apa,
1 lg. ulei
crutoane

Mod de preparare:

Se pune apa la fiert intr-o oala, impreuna cu zarzavatul ce a fost taiat in cubulete mici si se fierb cam 30-40 de minute.
Dupa ce s-au fiert, se strecoara legumele, fara a se arunca zeama, si se paseaza cu un blender.
Se rastoarna piureul in zeama si se mai fierbe 10-15 minute iar la sfarsit adaugam putin piper, patrunjel si o lingura de ulei.
Crutoanele se fac din paine fara sare. Feliile se vor taia cubulete si se vor rumeni putin intr-o tigaie, in care am pus o lingura de ulei. Cand s-au rumenit se vor scoate si se pun intr-un bol.
Se serveste calda!

Niciun comentariu: